Reportage

Een verhaal vertellen in beeld. Een bijeenkomst of gebeurtenis waar meer dan 1 foto nodig is. Foto’s die elkaar versterken, die niet te te plannen zijn maar ‘gebeuren’. Cadeautjes waar je tegenaan loopt en bijzondere ontmoetingen. Reportages zijn mijn lievelings, omdat het vaak verassingen zijn waar je in terecht komt, overal ogen moet hebben, rennen en vliegen en vol in actiemodus.

Investering

Offerte op maat

Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Mijn stadje. Met veel liefde fotografeer ik voor diverse organisaties haar prachtige ondernemers, krachtige koppen uit de verschillende wijken, bijzondere vergezichten, stadsgezichten, evenementen en mooie dagen. Alle seizoenen rond, van buitenfeest tot inspirerend moment.


Foto’s voor: De Bossche Zomer / Den Bosch Partners / Gemeente ’s-Hertogenbosch / Visit Den Bosch /Kunstbende / Hotel de Bootel / Inclusieve Park / De Blauwe Engelen /Spijsbereiders / Samen Zijn Wij Den Bosch / Design Museum Den Bosch / Noord Brabants Den Bosch

Bekijk project 

Stichting Albanië Comité

Begin 2023 was mijn fotografiedoel: meer impact maken. Via een branding-shoot leerde ik Elise (Unicare Nursing) kennen, haar ouders richtte meer dan 30 jaar geleden Stichting Albanië Comité op. Een organisatie die in de bergdorpen op een uur van de hoofdstad van Albanië de mensen voorziet van voedselpakketten en medicijnen, een kindertehuis heeft in Mushqeta en daar kinderen voorziet van educatie, kleding en speelgoed, de Roma-zigeurs in Tirana voorziet van hun eerste levensbehoeftes en huizen opknapt van diverse oudere mensen.


Ik vroeg of de stichting nog fotografie kon gebruiken, en zo ging ik afgelopen jaar twee keer een week mee op reis, in September en December. Albanië ligt op maar 2,5 uur vliegen van Nederland af, maar het is er een totaal andere wereld. Dit Balkan-land kent vele overblijfselen van de Sovjet-Unie, loopt tientallen jaren achter, heeft geen zorgstelsel en vrouwenrechten zijn vaak niet belangrijk. Er heerst ontzettend veel armoede, waar een gemiddeld inkomen rond de 300 euro per maand ligt, met supermarktprijzen die even duur zijn als in Nederland. We bezochten veel families, luisterden, praten, lachten ook en deelden fruit, snoep en zelfgestookte raki.

www.albaniecomite.nl

Bekijk project 

Het inclusieve park

Hoe inclusief is de openbare ruimte in ’s-Hertogenbosch? Wouter Corvers van Studio Corvers en ik gingen op pad met 19 ervaringsdeskundigen middels een wandeling in de stad. Door middel van interview en fotografie stuitte we op een aantal behoorlijke lastige situaties. Een kruispunt of waterkant is zonder geleiding bijvoorbeeld levensgevaarlijk voor blinden of slechtzienden. Een snel veranderende stad verwarrend voor oudere mensen, een druk punt kan snel teveel prikkels en daardoor paniek geven, een smalle stoep of stoepranden moeilijk begaanbaar voor mensen in een rolstoel. En wat dacht je bijvoorbeeld van te laag hangende verkeersborden voor mensen die langer zijn dan de gemiddelde lengte? Van alle bevindingen werd een boekwerk gemaakt, maar ook een (tijdelijk) ontwerp aan de Zuid-Willemsvaart, een openbare ruimte wat voor elk persoon ideaal toegankelijk was.

Bekijk project 

Quinta Zacarias

Zonovergoten, gouden en hete dagen aan de kunst van de Algarve in Portugal. Het eerste wat ik zag was de granaatappelboom, vol barstende granaatappels. Het zwembad heerlijk verfrissend, het uitzicht strakblauw. De bougainville in volle bloei, de jasmijngeur heerlijk, de barbecue elke dag aan.


Zoek jij een fijn familiehuis met zeezicht in de Portugese Algarve in natuurreservaat Ria Formosa? Kijk eens op www.quintazacarias.com en bekijk door mijn ogen alle kamers, activiteiten en geluksmomentjes.

Bekijk project 

Review

‘Afgelopen kerst en zomer mochten we gebruik maken van jouw diensten als fotografe. Wat hebben we het gezellig gehad met elkaar. Een tijd met een lach en een traan. Wat heb jij mooie foto’s voor onze Stichting gemaakt! We zijn heel blij hoe jij ons werk heb kunnen vastleggen met jouw beelden. We kijken uit naar de volgende reis met jou, een reis om nog meer mooie plaatjes te krijgen. Bedankt Evita voor de mooie foto’s.’